سلام
موقعی که دفترچه آماده به خدمت گرفتیم که برویم سربازی و مرد ! بشویم ، آن آقایی که دفترچه ما را دستمان داد با اطمینان گفت : مجلس تصویب کرده که 4 ماه از سربازی کم بشود و همین روز ها قانونش ابلاغ می شود - آن موقع سربازی 24 ماه بود - ما هم که در جو گیر شدن ید طولایی داشتیم دست بجیب شدیم و یک شیرینی پخش کنانی راه انداختیم که نگو نپرس!
آقا ! نشون به اون نشون که ما رفتیم سربازی و 24 ماه خدمت کردیم و چند ماه بعدش هم رفتیم خراج نامه (کارت پایان خدمت) را گرفتیم و هنوز آن قانون برای اجرا ، ابلاغ نشده بود ! حالا این مقدمه برای چی بود ؟ عرض میکنم !
مخلص کلام اینه که برای من خیلی عجیب است ، هر موقع قانونی تصویب می شود که یخورده ( فقط یخورده ) به نفع مردم باشد ، مدتها طول میکشد تا ابلاغ گردد ! و رسیدن بخشنامه ی مربوطه به اندازه ی طول شبهای شاعران به درازا میکشد ، اما زمانی که نفع قانونی برای خزانه ی دولت باشد بفاصله ی چند دقیقه پس از تصویب ! بخشنامه آن برای تمام ادارات تابعه ارسال و چه بسا که مسئول مربوطه همان لحظه ای که خبر تصویب را از رسانه ی ملی می دهد ، اعلام میکند که همان مصاحبه به معنای بخشنامه است و والیان امور می توانند از همان لحظه پوست خلق الله را بکنند !
این مقدمه هم بهانه ای بود تا رویمان باز شود و بتوانیم در مورد یارانه ها حرف بزنیم . البته نه در مورد زمان واریز آن و تاکید بر این نکته که "از ساعت 24 قابل برداشت است" و نه تاکید بر اینکه دولت تا بحال چند هزار میلیارد ریال به مردم یارانه داده است! خوشبختانه رسانه های بسیاری این دو خبر را به وفور اعلام میکنند که دو ر بر خودمان هم کم نیستند . صحبت من در مورد خبر قطع شدن یارانه سه دهک است که صد البته چون به نفع خزانه ی دولت است میدانم که تمام موانع و مشکلات این کار در طرفه العین! توسط مدیران کار آزموده و متعهد ! حل شده و خیلی زودتر از آنچه که فکرش را میکنیم اجرایی خواهد شد.
روحانی مچکریم . اما.....
اما بخاطر داشته باشید که حافظه ی رسانه ای این مردم نجیب در سال 1392 ، با مردم نجیب چند دهه پیش تفاوت بسیاری کرده است. همه ما شاهدیم و به خاطر داریم که شما در تبلیغات انتخاباتی و حتی در آن مناظره های تلویزیونی هیچ حرفی از قطع یارانه ها نزدید. نمی توانید ادعا کنید که "نمی دانستم وضع اینطور است" چون شما مدعی شدید که با دانش و اشراف کافی پا به عرصه ی اجرایی کشور گذاشته اید . ضمنا چون در پست های کلیدی نظام انجام وظیفه کرده اید ، پس نمی توانید مدعی شوید که "من خبر نداشتم" ، چون در آن صورت ، آقای غرضی دوست داشتنی و باز نشسته ، اصلح تر از شما بود که دائما روی مسئله "تورم " تاکید می کرد !
روحانی مچکریم . اما .....
اما بدانید که یارانه ها از پول نفت تامین می شوند . نفتی که متعلق به تمام مردم ایران است . "ملت ایران" یعنی کسانی که "تابعیت" و "اصالت" سرزمینی را دارند . بد نیست آقایانی که دم از قطع یارانه ی عده ای می زنند به جای گرد آوری نظر سنجی های پوپولیستی ، به مردم توضیح دهند که با تکیه بر کدام قانون و کدام اصل می خواهند از ثروتمندان کشور به زور بگیرند و به فقرا بدهند ؟ آیا این شیوه ی عیاران و قلندران نبود که به زور از ثروتمندان می گرفتند و بین فقرا تقسیم می کردند؟ آیا تمام ثروتمندان این کشور از راه نامشروع کسب در آمد کرده اند که بایستی حالا از طریق قطع درآمد ملی تنبیهشان کرد ؟ آیا آقای احمد توکلی که قطع یارانه سه دهک بالا را مثل گرفتن خمس و ذکات میدانند بهتر نیست بفرمایند که گرفتن خمس و ذکات از چه زمان اجباری شده است ؟ ایشان که فرموده اند برای تشخیص پر در آمد بودن افراد باید ببینیم هر کس مالیات بیشتری میدهد پس پولدار تر است اطلاعی ندارند که چه درصدی از ثروتمندان اصلا نمیدانند مالیات یعنی چه ؟
آقای رئیس دولت .... من هم تاریخدان نیستم ولی پای صحبت تاریخ دان ها و عالمان دین بسیار نشسته ام و آنها گفته اند که آقایان طلحه و زبیر که از ثروتمندان عصر خویش بوده اند نه بخاطر عدم دریافت سهم از بیت المال ، که بخاطر رعایت مساوات در دریافت یارانه شان بود که بر آشفتند ... چه اشکالی دارد که صادقانه اعلام کنید که در محاسباتتان در خصوص پذیرش مسئولیت پرداخت یارانه ها اشتباه کرده اید ؟ باور کنید هموطنانتان آن مسئولی را که صادقانه به اشتباه خود اعتراف کنند بسیار بیشتر از مسئولینی که خود را " همه چیز دان " و " مبرا از اشتباه " میدانند ، دوست دارند . این مورد را من در مورد مدیران شهرستان کوچک خودم بالعین ! دیده ام.
روحانی مچکریم . اما .....
بدانید که همین مبلغ جزئی یارانه نقدی ، در پس زمینه ی ذهنی ایرانیان ، معنی "هم سفره" بودن می دهد و همین حس هم سفره بودن باعث تقویت وحدت قلبی ایرانیان است . درست است که مردم ایران در بسیاری از سطوح احساس "فاصله" و "تفاوت" می کنند ، اما یارانه گرفتن از معدود مواردی است که در آن احساس "برابری" به ما دست می دهد . آقای رئیس جمهور ، این "حس برابری" از دید شما که یک طراح استراتژی هستید چقدر می ارزد؟ اگر واقعا تحریم ها آنقدر موثر بوده که امکان پرداخت یارانه ها در حال مواجه شدن با مشکل است به شما پبشنهاد میکنم در کادر تلویزیون بنشینید و با مردم، راست و حسینی (چونان برادری مهربان و صادق) سخن بگویید و توضیح دهید که تا اطلاع ثانونی امکان پرداخت یارانه نیست.
جناب روحانی،
اگر شما یادتان نیست من یادم هست که یکبار(فقط یکبار) احمدی نژاد شجاعانه در تلویزیون به مردم گفت : اگر ممکن است 3 ماه تحمل کنند و یارانه ها را برداشت نکنند.میزان پذیرش مردم برای این درخواست رئیس جمهور محترم چقدر بود؟ بنده آمارش ندارم، اما امتحان کنید برادر. به شما قول میدهم بیش از آنکه امیدوار به درک و فهم امریکایی ها باشید به همدلی مردم خودتان متکی باشید نتیجه خواهید گرفت. هرچه باشد قدرت بیان و تعامل شما از مهران مدیری ضعیف تر نیست که با توضیحات خود توانست مردم را برای حفظ کپی رایت آثارش همدل سازد. نمی خواهم بگویم به کد «ایستادگی جلیلی» پناه بیاورید. اما مردم ما میدانند که ثبات معادلات اقتصادی و سیاسی وحی منزل نیست و این امکان را درک می کنند که رئیس جمهورشان از آنان استمداد می جوید. شک نکنید آن چهار میلیون رأی جلیلی پیش از دیگران به یاری شما خواهند شتافت. این خیلی بهتر است تا آنکه بین مردم برای «دریافت» و یا «عدم دریافت» یارانه، شکاف اجتماعی غیرقابل جبران ایجاد شود.
روحانی مچکریم. اما .....
من به شما قول می دهم اگر راه فرار را بر فرار مالیاتها ببندید . اگر جلوی مفاسد اقتصادی را بگیرید. اگر مدیران نالایقی را که هنرشان در بازی با اعداد و ارقام است اخراج کنید. اگر نگذارید که برخی از مسئولین بخطر"سفید نمایی" به مردم دروغ بگویند. اگر نگذارید که ادارات به ارباب رجوعشان به عنوان "طعمه " نگاه کنند. اگر فرهنگ صحیح مصرف را در جامعه جا بیاندازید . اگر به کشاورزی و دامپروری و صنعت توجه بیشتری بکنید . اگر به مسئولین اقتصادی کشور بگوئید تا زمانی که خیلی ضرورت ندارد " مصاحبه " و ایضا "نظریه پردازی" نکنند و خیلی از اگر هایی که من "رعیت عامی" نمیدانم و شمای رئیس جمهور می دانید ... آن موقع نیازی به جدا سازی صف مردم نخواهد بود و حتی فشار تحریم ها نیز کمتر خواهد شد. اگر واقعا پرداخت یارانه به همه غیر ممکن است ، یارانه ی همه را قطع کرده و نرخ حامل های انرژی را متقابلا پایین بیاورید . هر کاری می شود بکنید اما داستان مساوات ملی را در دریافت یارانه ها به هم نزنید .
من از روز اول چون رئیس جمهور آن موقع از مردم خواست ، و چون بودن و نبودن چنین مبلغی در زندگی ام نقش چندانی نداشت و ندارد ، یارانه نگرفتم و انصراف دادم ، بنابر این از سر نفع شخصی سخن نگفتم . اما این را که شما در مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی در دانشگاه تهران گفتید "دولت در
شرایطی کار خود را آغاز کرده است که با یک خزانه خالی و انبوهی از بدهکاری
رو به روست." را قبول ندارم . چون معاون مالیاتی وزیر دارایی گفت که در شش ماهه اول امسال بیشتر از پیش بینی ، مالیات جمع کرده است . پس حساب خالی نیست . جریمه ها و خساراتی هم که دولت از مردم میگیرد جای خود دارد.
بیش از یک هزار میلیارد دلار تولید ناخالص ملی کشور است که اگر دولت 10درصد تولید ناخالص ملی را به عنوان مالیات از مردم بگیرد دیگر نمیتواند غم و غصه خالی بودن خزانه را بخورد.مطابق قانون هدفمندی یارانهها قرار بوده شرکت ملی نفت، نفت خام را زیر پنج درصد فوب خلیج فارس به پخش و پالایش بفروشد و از این طریق پرداختهای این قانون شامل پرداختهای نقدی و حمایت از تولید و نیز حمایت از خدمات اجتماعی را عملیاتی کند. اگر رئیس جمهور همین مبلغ را در خزانه احیا کند نمی تواند مدعی باشد خزانه خالی است.اکنون روزی نزدیک دو میلیون بشکه نفت در داخل تحویل پالایشگاهها میشود با قیمتهای جهانی که امروز نفت دارد دولت نمی تواند مشکل پرداخت یارانهها را داشته باشد.
تمام مسئولین هم که دارند دم از پر بودن حساب ذخیره ارزی و کافی بودن ذخائر پولی و طلای کشور می زنند . پس مشکل چیست ؟ اگر خزانه خالی بوده است پس حقوق و مزایای کهکشانی کارمندان و صد البته مدیران دولتی را در این شش ماه فرشتگان آسمان تامین کرده اند ؟
سخن آخر اینکه طبق ماده 37 قانون محاسبات عمومی مسئولیت حصول صحیح و به موقع درآمدها برعهده بالاترین مقام مسئول در وزارتخانههاست. اگر وزرای هفدهگانه قادر به ایفای چنین مسئولیتی نیستند و صلاحیت حضور در این منصب و مسند را ندارند چه بهتر که بجای مایه گذاشتن از جیب مردم ، فکری برای جایگزینی مدیران لایقتر بشود.
موافق نیستید آقای رئیس جمهور؟
رسول اکرم صلى الله علیه و آله :
یا عَلىُّ اصدِق وَإِن ضَرَّکَ فِى العاجِلِ فَإِنَّهُ یَنفَعُکَ فِى الآجِلِ
وَلاتَکذِب وَإِن یَنفَعکَ فِى العاجِلِ فَإِنَّهُ یَضُرُّکَ فِى الآجِلِ؛
اى على راست بگو اگر چه در حال حاضر به ضرر تو باشد ولى در آینده به نفع توست و
دروغ نگو اگر چه در حال حاضر به نفع تو باشد ولى در آینده به ضرر توست.