سلام
اخیرا چون مواردی از توهم ، خودشیفتگی و خصوصا جو گیر شدگی حاد در شهرستان مشاهده شده من هم تصمیم گرفتم جو گیر بشوم و دوستان و همشهریان رو بر علیه هر سه مورد واکسینه کنم !
شاید برای شما هم پیش اومده که موردی رو شنیدین که تو دلتون قاه قاه بهش خندیدین اما به هر دلیلی نخواستین یا نتونستین به گوینده انتقالش بدین که بابا ! پیاده شو با هم بریم !
برخی موارد هم هستن که چون از آمار دقیق و صحت مطلب اطمینان نداریم ترجیح میدیم ما هم به صف تایید کنندگان و منتشر کنندگان بپیوندیم . مثل این جمله ی آشنا که "ایرانی ها با هوش ترین مردم دنیا هستند !"
داستان های زیادی در این مورد به ذهنم می رسه از جمله مورچه ای که در جوی آب افتاد و فریاد زد "کمک کنید که دنیارا آب برد!!" یا داستان آن کودکی که در مقابل سکوت همگان در برابر لباس خیالی پادشاه ، داد زد "پادشاه لخت است!"
قبل از اینکه دوستان رو با نشانه های بیماری خطرناک خود شیفتگی آشنا کنم ، نظر شما رو به چند مورد از نشانه های ابتلاء که در شهرستان ما دیده شده جلب می کنم :
و اما نشانه های بیماری نارسیسم (خودشیفتگی) :
ملاکهای تشخیص اختلال خود شیفته
الگوی مستمرخود بزرگ بینی (در خیال یا رفتار) نیاز به تمجید و فقدان هم حسّی که در اوایل بزرگسالی شروع میشود و در زمینههای گوناگون وجود دارد و وجود پنج علامت از علائم زیر برای تشخیص ضروری است:
• احساس خود بزرگ بینی مبنی بر مهم بودن خود دارد (مثلا در دستاوردها و استعدادهای خود مبالغه میکند و انتظار دارد بدون موفقیتهای مناسب فرد برتر شناخته شود).
• اشتغال ذهنی با تخیلات : موفقیت ، قدرت ، استعداد ، درخشندگی ، زیبایی و عشق ایدهال.
• معتقد است فردی استثنائی و خاص است و فقط افراد (یا نهادهای) استثنائی و خاص میتوانند او را بفهمند و یا با او «نشست و برخاست» داشته باشند.
• احساس صاحب استحاق بودن یا شایستگی دارد. یعنی انتظارات غیرمنطقی برای مدارای خاص و مطلوب یا موافقت حتمی با توقعات خود را دارد.
• در روابط بین فردی استثمارگر است. یعنی برای رسیدن به اهداف خود از دیگران بهرهکشی میکند.
• فاقد هم حسّی است: نسبت به شناخت و همانند سازی با احساسات دیگران تمایلی ندارد.
• غالبا به دیگران حسادت میورزد یا معتقد است دیگران حسودی او را میکنند.!!!!!!!!!!!
• نگرش یا رفتارهای خود خواهانه و پرنخوت نشان میدهد.
معیارهای تشخیص برای اختلال شخصیت خودشیفته
۱. احساس بزرگمنشانه مبنی بر مهم دانستن خود دارند.
۲. اشتغال ذهنی با تخیلات وضعیت، قدرت، استعداد زیربنایی و عشق ایدهال.
۳. اعتقاد دارند که فردی ویژه و منحصر به فرد میباشند.
۴. در روابط بین فردی استثمارگر هستند.
۵. خود را تافته جدا بافته میدانند.
۶. احساس مبالغهآمیزی دارند که چقدر مهماند.
۷. عاشق خودشان هستند.
۸. در شکلگیری دیکتاتوریها نقش دارند.
۹. غالباً نسبت به سایرین حسادت میورزند و یا بر این اعتقادند که دیگران به او حسادت میکنند. ( از همان حسادتهایی که خفه می کند!)
۱۰. از تعریف و تمجید سیر نمیشوند.
این هم منبع مطلب !
در آخر برای رفع خستگی عزیزان ، توجه شما را به آخرین نتیجه پژوهش در مورد کلمه JOB (شغل) البته ورژن دالان هوایی !! جلب میکنم :
یادش بخیر ، این کلمه جزو اولین کلماتی بود که در دوران راهنمایی بعد از A,B,C,... یاد گرفتیم!
من دانشجوی رشته روانشناسی بالینی هستم . مقاله تون خیلی عالی بود . تمام این نشانه هایی که نام بردین میشه در وجود آقای ***** به وضوح دید. خیلی دلم براش سوخت .اگر ایشون اعلام آمادگی کنن من میتونم از یکی از اساتیدم خواهش کنم که بدون نوبت براشون جلسات روان درمانی بذارن